Pianostemmer - få det beste ut av pianoet

shutterstock_133690508
En pianostemmer får det beste ut av et gammelt piano. Piano Service tilbyr pianostemmer for deg som ønsker å gjenetablere vellyden i pianoet. For å få det beste ut av pianoet anbefaler vi regelmessig stemming utført av fagfolk.
En pianostemmer fra Piano Service AS er det trygge valget, når du ønsker å få utført stemming etter de høyeste standardene. Piano Service AS baserer seg på kontinuerlig oppdatert fagkunnskap, og vår store lidenskap for det vi driver med har gjort oss til en anerkjent aktør på området.
 
Temperatur, luftfuktighet og spillefrekvens
Temperatur, luftfuktighet og spillefrekvens er noen av de faktorene som har betydning for hvor lenge et akustisk strengeinstrument bevarer sin velklang før det må stemmes på nytt. Pianoer og flygler er bygget av levende materialer, og derfor bør man tilstrebe å ha stabilt inneklima uten store utsving i temperatur og luftfuktighet. Det kan man blant annet ved å redusere mengden av direkte sollys, trekk og kulde.
 
Opplever du at ditt piano fort går ut av stemming, kan vår pianostemmer rådgi deg i forhold til hvordan du bedre bevarer vellyden i pianoet.
 
Det er vanlig at et piano stemmes ca. én gang i året av en pianostemmer. På denne måten sikrer du at både utøver og tilhører opplever vellyd og musikalsk glede.
 
En pianostemmer bytter også ut deler
Et piano består av hundrevis av bevegelige deler som både trenger ettersyn og vedlikehold. En pianostemmer gjennomgår klaviatur, spilleverk samt pedaler. Etter behov utskiftes deler som filt, røkne strenger og akslinger. En pianostemmer kan derfor bidra til å sikre optimal spilleglede og bevare verdien av investeringen.